Replacement New House

Location: Chislehurst, Kent

Year: 2009
Size: 411.5m
Client: Private

1. Brief
Replace the existing family house with a much larger house, keeping features of the original family house. 

2. Challenge
The site is steep, falling away to the rear, requiring a piled solution.

3. Goal
To maximise the views to the rear.

4. Unique Solution
A linear form was kept, extending across the site. A level Terrace was built up for the rear reception rooms to spill out onto. Expanses of glazing and glass balconies look out to the horizon.

Sustainability
South facing glazing at the rear, thermal mass and high levels of insulation.

Drag the slider on image – BEFORE & AFTER!

Call 020 8243 8809
Our fantastic team are available to discuss potential projects and the services we offer, and we’d love to hear from you.

architect registration board croydon
https://amlarchitectcroydon.co.uk/wp-content/uploads/2022/05/RIBA-royal-institute-of-British-Architects.jpg

Get a Quick Enquiry & Quote

Our fantastic team are available to discuss potential projects and the services we offer, and we’d love to hear from you and see how we can help.

    Copyright © 2008-2024 AML Architects Limited